Η δύναμη και η χάρη Του ,  εμφανίζεται  με την πάροδο των ετών, στις ζωές ανθρώπων , όποτε χρειαστούν τη βοήθεια και την ευλογία Του,

Η συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάζει δείγματα ευγνωμοσύνης που έχουν αφιερωθεί από πιστούς προς τιμή του Άγιου Ταξιάρχη


eikona megali morfi.jpg


Έχει ανοίξει τα φτερά Του , προστατεύοντας σε κρίσιμες καταστάσεις  τους  πιλότους της πολέμικης αεροποριας της χώρας .

αφιρωματα κράνος.jpg

Η παρακατω φωτογραφια παρουσιάζει αφίερώματα  απο πιλότους της πολεμικης αεροπορίας  και αξιωμάτικους όλων των σωμάτων .
Απο τα πιο επιβλήτικα αφιερώματα,αποτελεί ένα αεροσκάφος που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της μονής . 

Προκειται για  το μαχητικό  F-5A Freedom Fighter , στο κάθετο σταθερό του οποίου είναι ζωγραφισμένη η σκιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καβαλάρη και φέροντα το ξίφος του , ενώ είναι ευδιάκριτη η ονομασία ''Αλέξανδρος ο Μακεδών''.

aeroplano3.jpg

Όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα εμπρος και διαβάζουμε στο www.emprosnet.gr :


F-5 τάμα στον Ταξιάρχη!

01/04/2009

 Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από χθες ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου F-5. Το αεροσκάφος εδώ και δυο χρόνια έχει παροπλιστεί και μεταφέρθηκε στο νησί μετά από σχετικό αίτημα της νομαρχίας.

Θα τοποθετηθεί ως έκθεμα στο προαύλιο της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο προς τιμήν του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

 Το μαχητικό αεροσκάφος που φέρει το όνομα «Αλέξανδρος ο Μακεδών», μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης χθες το πρωί με το πλοίο «Μυτιλήνη». Ο κυρίως κορμός του ήταν πάνω σε μια νταλίκα και σε μια δεύτερη ήταν τα φτερά οι τουρμπίνες και άλλα τμήματά του. Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να γίνει η συναρμολόγησή του από ειδικό κλιμάκιο μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που ήρθε στο νησί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Το αεροσκάφος θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, όπου θα μπορούν να το βλέπουν και οι επισκέπτες.

Ας σημειωθεί ότι η Πολεμική Αεροπορία έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του νομάρχη Λέσβου, Παύλου Βογιατζή, που είχε γίνει προ μηνών, και έστειλε το αεροσκάφος στη Λέσβο όπου θα παραμείνει πλέον μόνιμα.

 www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=9d335dbc-1448-4351-90fa-ae068172350e

Οι  φωτογραφίες προέρχονται από την σελίδα του facebook
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

http://www.facebook.com/group.php?gid=68381729663&v=wall